Skip to main content
Open Gallery

Robolady si prietenii fantastici

Grădina Dorobanți
30 septembrie - 30 octombrie 2021
Open Gallery

Robolady si prietenii fantastici

Despre lucrare

Lucrarea este expresia fuziunii între natură și tehnologie, manifestată printr-un personaj hibrid în care se reunesc elemente umane și artificiale. Alături stau alte două mici personaje, sfătuitorii, care aduc aminte de ființele fermecate din basme și ghidează personajul principal prin peisajul haotic al vieții. Ele reprezintă naturalul și intuiția umană, care sunt repere esențiale în navigarea unei lumi profund tehnologizate.
Materialele folosite sunt vopsea acrilica și spray, iar juxtapunerea lor creează o tensiune între caracterul spontan al spray-ului și atenția și controlul asupra detaliilor realizate în vopsea acrilică. 

Despre Roxana Benea
Artist

Roxana Benea este ilustratoare si designer textil. A studiat moda la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, apoi design de textile la Swedish School of Textiles, iar acum activeaza ca designer textil cu focus pe printuri, iar in timpul liber picteaza pe hartie si uneori pe pereti. Stilul ei este colorat, incarcat cu personaje si forme jucause, inspirate din lumea inconjuratoare, mitologie, sci-fi, magie, care impreuna creeaza o lume fantastica, aflata undeva intre real si imaginar.