Skip to main content
Augmented Heritage

Sky Snake

Muzeul Național de Istorie a României București
30 septembrie - 30 octombrie 2021
Augmented Heritage

Sky Snake

Despre lucrare

Istoria românilor este constatarea schimbării societății, un templu al impermanenței culturale, unde sute de simboluri naționale coexistă în armonie. Unul dintre cele mai puternice, care apare chiar pe replica la scară a Columnei lui Traian din interior, este steagul de luptă al dacilor, al costobocilor și tyrageților, binecunoscutul cap de lup serpentin. 

Artista crede în ideea de recuperare a simbolurilor prin soft power, astfel că lucrarea prezintă un lup-șarpe roz, cu pene și blană colorate, cu ochi mari, opusul unui simbol de luptă și echivalentul unui simbol de pace, acceptare, dragoste și înțelegere intracomunitară.

Despre Irina Bako
Artist

Irina Bako/Datejuice (n. 1985, București) a explorat din adolescență arta vizuală, pasionată fiind de street art și ilustrație. A absolvit Facultatea de Film, însa timp de 9 ani s-a ocupat de managementul și curatoria mai multor labeluri și evenimente de muzică electronică underground, proprii (Interval, Origami Sound) și nu numai. Irina a colaborat ca freelancer pe partea de creație și organizare cu Untold/Neversea, Global Records și Boiler Room, iar de doi ani se ocupă de artă 3D (ilustrație, animație), pe lângă giguri ocazionale de jurnalism și curatorie. Are 5 pisici cu care stă acasa mai tot timpul.