Skip to main content
Augmented Heritage

Antipa,‌ ‌Girafa‌ ‌Și‌ ‌Științele‌ ‌Naturii

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”
30 septembrie - 30 octombrie 2021
Augmented Heritage

Antipa,‌ ‌Girafa‌ ‌Și‌ ‌Științele‌ ‌Naturii

Despre lucrare

Lucrarea îmbină elemente reprezentative și iconice ale muzeului, din prezent și trecut.
„Girafa Antipa”, un simbol contemporan al acestei instituții și exponent al prezentului, 
prinde viață cu ajutorul realității augmentate și al animației 3D. 
Dimensiunea trecutului este evidențiată de evoluția imobilului inaugurat în 1908. Publicul poate vedea în portalul XR fațada clădirii în forma pe care o avea înainte de 1940, detaliul important fiind frontonul realizat de Dimitrie Paciurea, intitulat „Știința Zoologiei”.
Totodată, intervenția AR îl aduce în prim plan prin intermediul inteligenței artificiale pe Grigore Antipa, fondatorul muzeului și o personalitate marcantă a culturii bucureștene și naționale.

Despre Augmented Space Agency
Artist

Exploratori ai frontierelor aflate la convergența dintre realitatea fizică și cea virtuală, arhitecți ai spațiilor augmentate și designerii viitoarelor experiențe mediate tehnologic. Misiunea lor este de a explora frontierele spațiului digital și de genera inovație în sectorul noilor tehnologii media.
Activitatea lor gravitează în jurul tehnologiilor new media, experiențelor imersive, interactive și digital augmentate regăsite în continuumul real-virtual. Portofoliul Augmented Space Agency cuprinde o varietate de proiecte XR (AR, VR, MR și instalații interactive).