Skip to main content
Freestyle

L.U.C.A.

Palatul Universul
Mecato Kultur
30 septembrie - 30 octombrie 2021
Freestyle

L.U.C.A.

Despre lucrare

Acum aproximativ patru miliarde de ani, pe planeta noastră trăia un microb numit L.U.C.A. –  the Last Universal Common Ancestor. Acesta a fost începutul unei lungi descendențe care încapsulează toată viața. Fiecare ființă vie de pe Pământ împărtășește aceeași chimie și poate fi urmărită înapoi până la „LUCA”.   
Plecând de la ipoteza că viața a „aterizat” pe Pământ prin praf spațial, meteoriți și asteroizi, care transportă contaminarea neintenționată de către microorganisme, artiștii încercă să „planteze” o nouă viață a orașului, una a iubirii.

Activează filtrul pe Instagram.

Despre Dilmana Yordanova & Ovidiu Eftimie
Artist

Cu un portofoliu bogat și o experiență profesională de peste 25 de ani, Dilmana Yordanova activează că artista interdisciplinară, manager cultural, curator artistic și lector universitar. Este membru fondator studioului KOTKI visuals & Asociația AVmotional.
Activitățile sale includ procese interdisciplinare și formate collaborative, lucrând preponderent cu time-based media și tehnologie interactivă.

Din 2017 colaborează cu Ovidiu Eftimie, VFX Artist & Motion Graphics Designer cu un portofoliul larg de proiecte create din pasiunea pentru design, muzică și story telling: producție publicitară TV, visuals pentru spectacole sau VFX pentru filme de lung metraj.
Împreună, Dilmana & Ovidiu realizează producții multimedia pentru diferite evenimente, scenografii video & 3D video mapping.