Skip to main content
Augmented Heritage

Galera Romana

Podul peste Dâmbovița din Piața Operei
30 septembrie - 30 octombrie 2021
Augmented Heritage

Galera Romana

Despre lucrare

Când ne gândim la Imperiul Roman, ne vin în memorie mari realizări de inginerie de structuri, infrastructură de drumuri, armate disciplinate, gladiatori și animale exotice. Nu ne imaginăm deloc flotila Imperiului Roman, probabil nici nu avem imagistica despre cum arată. 
Amplasarea virtuală a unei galere romane pe Dâmbovita este cât se poate de nespecifică locului, o apariție surpriză, antică și nouă totodată, trasând o axă istorică și expunând o tehnologie puțin cunoscută a strămoșilor noștri romani. 
Galerele aveau un sistem mixt de propulsie, vele + rame. Echipaje erau de circa 100-200 membri, majoritatea soldați, care erau și forța de propulise necesară la vâsle. Aceste atribute hibride le făceau să fie foarte versatile și sigure în diferite tipuri de apă și situații. 

Despre Ioan Dan Barbărasă
Artist

Ioan Dan Barbărasă este un autodidact digital, cu un background în arhitectură. Artistului îi place să experimenteze cu tehnologii emergente și să le găsească integrări în proiecte culturale dar și în zona de entertainment & gaming.